Abu Dhabi, een uitdaging in de woestijn

Head
Epices
Bateau
Ferrari
Lustre
Bezoek deze nieuwe verticale stad, want ze is het ontdekken waard! Tussen het azuurblauwe water van de Perzische Golf en het zinderende zand van het Arabische schiereiland is de stad Abu Dhabi verrezen als een paddenstoel na een regenachtige dag. Dit New York van de woestijn verschijnt steeds vaker in reclames, in architectuurmagazines, in reisbrochures en op de route van cruiseschepen. Waar ooit een kleine haven voor parelvissers was, ontvangt men tegenwoordig miljoenen reizigers... 30 jaar geleden zou niemand overwogen hebben om hier op vakantie te gaan. De stad heeft niet alleen haar eigen Formule 1-circuit, maar ook hotels met ongekende luxe, buitengewone musea zoals het ‘Louvre van de woestijn’ en bovendien ook nog een van de grootste moskees ter wereld. Abu Dhabi is een van de nieuwe topbestemmingen in het Midden-Oosten en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Kom de stad ontdekken tijdens een citytrip, een cruise of gewoon een verblijf.

Goed om te weten

  • De beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld brengen u op ongeveer 6,5 u van Brussel naar de VAE, waar ze een overstap maken op weg naar Azië. Bovendien ligt Abu Dhabi op minder dan 2 uur rijden van Dubai!
  • Dankzij zijn spierwitte gevels wordt de Sjeik Zayed-moskee ook wel de Taj Mahal van het Midden-Oosten genoemd. Het is een van de meest imposante moskees ter wereld. Tijdens een bezoek vallen er 1000 met parelmoer en halfedelstenen ingelegde zuilen, 82 koepels, 167.000 m² aan marmer en ’s werelds grootste gebedskleed (6000 m²) te bewonderen. De 7 kroonluchters staan symbool voor de Verenigde Arabische Emiraten. De grootste weegt 12 ton en is ingelegd met 40 miljoen Swarovski-kristallen.
  • U kunt goud uit een automaat halen en een ‘goldenccino’ drinken, een cappuccino bestrooid met goudpoeder (18 euro) of gerechten bestrooid met goudpoeder eten...