Cuba: terug in de tijd

Head
Côte
Bâtiment
che
Balcon2
Balcon1
Panorama's uit de 50's, de geur van sigaren en salsamuziek bepalen de sfeer op het eiland. Cuba lijkt weggelopen te zijn uit een film uit de jaren '50: oldtimers, felle kleuren, opmerkelijke architectuur... Deze koloniale stijl kan je volop ontdekken in Havana, de hoofdstad van het eiland. Je kan hier door het oude stadscentrum dwalen en genieten van de pittoreske steegjes van deze stad. Breng zeker een bezoek aan het ‘Museo de la Revolución’ om meer inzicht te krijgen in de Cubaanse socialistische maatschappij.Laat je meeslepen door het ritme van de salsa op de Malécon-boulevard en dompel je onder in dit tempo met een glas mojito in de hand!

Goed om te weten

  • In Cuba zijn er twee munteenheden in omloop, de CUP en de CUC! Ze heten allebei ‘peso’, maar als toerist zul je de CUC moeten gebruiken. De CUP is de munteenheid voor de Cubaanse bevolking.
  • Aangezien het transportsysteem bedroevend slecht is, hoef je niet verbaasd te zijn als je de lokale bevolking ziet liften langs de weg!
  • De ideale periode om Cuba te bezoeken is tussen december en april. Het weer is dan gunstiger en je hebt minder kans op regen.